Låt oss presentera vår nya ankel stabiliseringsligament. För ATFL och CFL -rekonstruktion. En välkänd och väldokumenterad produkt som reparationsligament för ACJ luxationer med mer än 11000 gjorda rekonstruktioner med mycket bra resultat. Tekniken är utvecklad av Prof. Angus Wallace vid Nottingham Hospitals och vidare utvecklad av Dr Sunild Dhar även ordförande i Brittiska fot kirurgiska föreningen, för ankel stabiliserings behandling.

Genom att behandla ett antal fall som tidigare genomgått flera operationer utan tillfredställande resultat användes LASS med ett mycket gott resultat.  Tack vare ligamentets konstruktion med en väv som möjliggör vävnads inväxt (Polyethleneterephthalate PET) blir detta en smidig och stabil rekonstruktion.

Genom några enkla steg förankrar man ligamentet genom talus och drar ligamentet vidare genom fibula för att förankra det i calcanius. På så sätt får man en mycket bra stabilisering av fotleden men en skruv med bricka.

Vi är övertygade om att ni kommer kunna på ett mycket framgångsrikt sätt behandla era instabila anklar med ett snabbt och fantastisk resultat.

Instrumentlistan består av några få borr, k-wire och gängtapp och en uppsättning implantat i åtta storlekar och ett måttband.

Vi kommer gärna till er klinik för att assistera er med den första operationen. Vi är övertygade om att ni kommer att se fördelarna med LASS.

 

www.lockdown.uk.com